Estudis: Escola de Belles Arts – Llotja de Barcelona
Pràctiques de pintura: Estudi del pintor Joan Tobella i Serra

1986. Sala Parés Colectiva
1990. Ajuntament Tossa de Mar
1996. Dept. de Turisme Generalitat de Catalunya
1997. Villadelarte
1998. Sala Sant Jordi Gràcia
1998. Sant Lluc ( Barcelona )
1999. Capella del Angels (MACBA )
2000. Museu Lloretenc ( Lloret de Mar )
2001. Palau Mar ( Barcelona )
2003. Museu Diocesà ( Barcelona )
2004. Barcelona Art Galeries ( Barcelona )
2004. Obra Social La Caixa ( Barcelona)
2005. Bienal ( Sâo Paulo )
2006. Galeria Vil.la Olímpica ( Barcelona )
2008. Col.lectiva Sala Antic Sindicat Lloret de Mar
2010. Real Academia de San Fernando ( Madrid)
2011. Real Cercle Artístic ( Barcelona )
2014. Miami Beach ( Miami )2014
2014. New York Art Jewery Show ( New York )
2014. Chicago Internacional Art ( Chicago)
2015. Artesantander ( Santander )
2015. Art Basel ( Hong Kong – China )
2015. Exposició Mestres de Sant Lluc ( Barcelona )
2015. Museu Europeu d’Art Modern ( Barcelona )
2016. Arte Fiera Art First ( Italia – Bolonia )
2016. Art Cologne ( Alemania )
2016. Fundación Elsa Peretti. (Direcció monogràfic de pintura)
2017. ART Canyelles

CATALÀ
La pintura continua sent una eina d’expressió que està molt connectada amb el nostre veritable i autèntic esser, i és des d’on puc comunicar-me millor. Quan no persegueixo un determinat objectiu i al deixar-me sorprendre pels petits moments, lo nou es manifesta. El tema ha de tenir un caràcter expressiu que suggereixi i estimuli, des d’aquí imagino, i començo una obra.

Mai estic del tot satisfet, i és bo saber parar i deixar reposar la tela amb una actitud de reflexió passiva, ja que la figura humana està plena de racons màgics i trobar un tema suggerent és tot un repte doncs sembla que tot està pintat.

Hi ha moments que necessito deixar els pinzells i gaudir d’altres fonts, com és la música, la lectura, el caminar per la natura, o bé tanco els ulls respirant la vida per si mateixa, sense més. Fondre en el no res per tornar i poder donar el millor de mi mateix, a les persones que estimo i que estan al meu costat.

Joan Fercó

CASTELLANO
La pintura continúa siendo una herramienta de expresión que está muy conectada con nuestro verdadero y auténtico ser, y es desde donde puedo comunicarme mejor. Cuando no persigo un determinado objetivo y al dejarme sorprender por los pequeños momentos, lo nuevo se manifiesta. El tema debe tener un carácter expresivo que sugiera y estimule, desde aquí imagino, y empiezo una obra.

Nunca estoy del todo satisfecho, y es bueno saber parar y dejar reposar la tela con una actitud de reflexión pasiva, pues la figura humana está llena de rincones mágicos y encontrar un tema sugerente es todo un repto pues parece que todo ya se ha pintado.

Hay momentos que necesito dejar los pinceles y disfrutar de otras fuentes, como es la música, la lectura, el caminar por la naturaleza, o bien cierro los ojos respirando la vida por sí misma, sin más. Fundirme en la nada para volver y poder dar lo mejor de mí mismo, a las personas que aprecio y que están a mi lado.

Joan Fercó